intercom

“Onze organisatie is volop in beweging. Hierdoor is er ook veel ruimte om zelf te groeien.”

Luuk van Maanen

Met een diploma journalistiek op zak en als voormalig presentator van een tv-programma, weet Luuk van Maanen als geen ander hoe hij Zelfstandig Professionals en leveranciers van professionals kan helpen door goed te luisteren. In zijn rol als service advisor voelt hij zich dan ook helemaal thuis en dat terwijl hij in eerste instantie niet op deze functie solliciteerde. 

Toen Luuk in 2017 voor het eerst een stap binnen HeadFirst zette, vielen hem de goede sfeer en leuke collega’s direct op: “Ik was net terug van mijn reis door Zuid-Amerika toen ik op een bidmanager vacature reageerde. Na het sollicitatiegesprek was ik heel enthousiast over de organisatie, maar de functie pastte niet bij mij. Samen met afdeling HR hebben we gekeken of er niet een andere functie beschikbaar was, die beter aansluit op mijn ervaring.”

“Tijdens mijn sollicitatieprocedure werd er door de organisatie niet in hokjes gedacht. Daar ben ik heel blij mee, anders had ik nooit zo’n leuke rol binnen HeadFirst Group gehad.

En zo ging Luuk aan de slag als service advisor. Tot de dag van vandaag adviseert hij Zelfstandig Professionals en Leveranciers over welke aanvullende dienstverlening het best bij hen past. “Of je nou voor Basic, Premium of Excellent kiest, wij behandelen iedereen gelijk en zijn altijd dienstverlenend. Het belangrijkst is dat iedereen persoonlijk advies krijgt en met plezier aan een opdracht begint”, zo vertelt Luuk. “Iedere dag wordt mijn functie een stukje uitdagender. Ik krijg veel ruimte om mee te denken aan het uitbreiden van mijn rol. Het zit niet in mij om de gebaande paden te bewandelen. Daarom kijk ik altijd naar mogelijke verbeteringen en ontwikkelingen. Ik neem én krijg alle verantwoordelijkheid om mijn ideeën te doen slagen.”

“Onze organisatie is volop in beweging. Hierdoor is er ook veel ruimte om zelf te groeien.”

Deze hands-on mentaliteit, de ontwikkeling die hij iedere dag doormaakt en de band met zijn collega’s kenmerken Luuk. “Ik noem niet iedere collega een vriend, maar ik kan het wel met iedereen goed vinden. ‘Eilandjes’ past niet in mijn woordenboek en ik spoor ook graag anderen aan om hier vanaf te komen. Dit maakt het samenwerken binnen de organisatie zo leuk.” Samenwerken en de we-factor staan bij HeadFirst niet alleen op de werkvloer, maar ook daarbuiten centraal. Luuk ervaart dit ook: “In november 2018 is een personeelsfeest georganiseerd en deze staat nog goed op mijn netvlies. Het is goed om collega’s (van andere labels en afdelingen) op een laagdrempelige manier te leren kennen. Daardoor stap je toch sneller op elkaar af en gaat de samenwerking vanzelf. Ook de uitjes van onze personeelsvereniging werken hier goed aan mee.”

“Doordat we binnen korte tijd veel nieuwe collega’s hebben gekregen is het lastig om iedereen persoonlijk te kennen. Toch streef ik hier wel naar. Je merkt dan dat de samenwerking versterkt.”

HeadFirst Group groeit snel, maar verliest hierbij haar identiteit niet uit het oog. Luuk ziet een duidelijke lijn in het karakter van collega’s: “Eerlijkheid, power en een open instelling zijn wat mij betreft belangrijke eigenschappen die nieuwe collega’s moeten bezitten. Dit past bij onze organisatie en de sfeer.” Ondertussen ontwikkelt Luuk graag met HeadFirst mee. “Zoals eerder gezegd ontwikkelt mijn functie continu, maar ik zie ook nog leuke uitdagingen binnen het ‘relations’ team. Tijdens plannings- en ontwikkelingsgesprekken praat ik hierover met mijn manager en krijg ik handvatten om naar de uitdagingen toe te bewegen”, aldus Luuk.

video

Luuk van Maanen

Service advisor

Weten hoe het is om te werken bij HeadFirst Group? Neem contact op met Luuk via onderstaande gegevens:

luuk.vanmaanen@headfirst.nl

Word jij de nieuwe collega van Luuk?

Wij zijn op zoek naar versterking voor onze organisatie. Kijk snel bij onderstaande vacatures:

Bekijk alle vacatures
Collega's vertellen