intercom

“Onze organisatie is volop in beweging. Hierdoor is er ook veel ruimte om zelf te groeien.”

Luuk van Maanen

In de - voor HeadFirst Group - gloednieuwe rol Productmanager Premium maakt Luuk van Maanen in 2020 een nieuwe stap binnen de organisatie. Van twee jaar als service advisor binnen HeadFirst Group te hebben gewerkt is de overgang naar projectmanager best groot, maar Luuk voelt zich er helemaal in thuis. “Deze nieuwe uitdaging brengt voor mij voor mogelijkheden. Ik kan mij ontwikkelen en ook andere afdelingen helpen om samen de volgende stap in onze dienstverlening te zetten”, aldus Luuk.

“Onze organisatie is volop in beweging. Hierdoor is er ook veel ruimte om zelf te groeien.”

Toen Luuk in 2017 voor het eerst een stap binnen HeadFirst zette, vielen hem de goede sfeer en leuke collega’s direct op: “Ik was net terug van mijn reis door Zuid-Amerika toen ik op een bidmanager vacature reageerde. Na het sollicitatiegesprek was ik heel enthousiast over de organisatie, maar de functie paste niet bij mij. Samen met afdeling HR hebben we gekeken of er niet een andere functie beschikbaar was, die beter aansluit op mijn ervaring.”

“Tijdens mijn sollicitatieprocedure werd er door de organisatie niet in hokjes gedacht. Daar ben ik heel blij mee, anders had ik nooit zo’n leuke rol binnen HeadFirst Group gehad.

En zo ging Luuk aan de slag als service advisor. Hij adviseerde in deze rol voornamelijk zelfstandig professionals en leveranciers over welke aanvullende dienstverlening het best bij hen past. “Of je nou voor Basic, Premium of Excellent kiest, wij behandelen iedereen gelijk en zijn altijd dienstverlenend. Het belangrijkst is dat iedereen persoonlijk advies krijgt en met plezier aan een opdracht begint”, zo vertelt Luuk. Zijn collega Tamara Boeff heeft dit stokje inmiddels van hem overgenomen, maar hij blijft nauw betrokken bij deze functie. “HeadFirst Group kijkt altijd kritisch naar hoe zij haar dienstverlening kan blijven verbeteren en uitbreiden. Hier mag ik in mijn nieuwe functie als productmanager Premium mijn steentje bijdragen. Hierin ben ik dagelijks bezig met het analyseren van Premium en Excellent, het uitbreiden van deze dienstverleningen en het betrekken van andere afdelingen hierbij. Dit bespreek ik vervolgens met de directie en het team en kijken we naar mogelijkheden voor de volgende stappen.

“Ik krijg veel ruimte om mee te denken aan het uitbreiden van mijn rol. Het zit niet in mij om de gebaande paden te bewandelen. Ik neem én krijg alle verantwoordelijkheid om mijn ideeën te doen slagen.”

Deze hands-on mentaliteit, de ontwikkeling die hij iedere dag doormaakt en de band met zijn collega’s kenmerken Luuk. “Ik noem niet iedere collega een vriend, maar ik kan het wel met iedereen goed vinden. ‘Eilandjes’ past niet in mijn woordenboek en ik spoor ook graag anderen aan om hier vanaf te komen. Dit maakt het samenwerken binnen de organisatie zo leuk.” Samenwerken en de we-factor staan bij HeadFirst niet alleen op de werkvloer, maar ook daarbuiten centraal. Luuk ervaart dit ook: “In september 2019 is een personeelsfeest georganiseerd en deze staat nog goed op mijn netvlies. Het is goed om collega’s (van andere labels en afdelingen) op een laagdrempelige manier te leren kennen. Daardoor stap je toch sneller op elkaar af en gaat de samenwerking vanzelf.”

“Doordat we binnen korte tijd veel nieuwe collega’s hebben gekregen is het lastig om iedereen persoonlijk te kennen. Toch streef ik hier wel naar. Je merkt dan dat de samenwerking versterkt.”

HeadFirst Group groeit snel, maar verliest hierbij haar identiteit niet uit het oog. Luuk ziet een duidelijke lijn in het karakter van collega’s: “Eerlijkheid, power en een open instelling zijn wat mij betreft belangrijke eigenschappen die nieuwe collega’s moeten bezitten. Dit past bij onze organisatie en de sfeer.” Ondertussen ontwikkelt Luuk graag met HeadFirst mee. “De verandering in zijn functie is daar een goed voorbeeld van. Tijdens plannings- en ontwikkelingsgesprekken praten mijn manager en ik periodiek hierover en krijg ik handvatten om naar de uitdagingen toe te bewegen”, aldus Luuk.

video

Luuk van Maanen

Productmanager Premium

Weten hoe het is om te werken bij HeadFirst Group? Neem contact op met Luuk via onderstaande gegevens:

luuk.vanmaanen@headfirst.nl

Word jij de nieuwe collega van Luuk?

Wij zijn op zoek naar versterking voor onze organisatie. Kijk snel bij onderstaande vacatures:

Bekijk alle vacatures
Collega's vertellen