intercom

"Als je met elkaar de schouders eronder zet en elkaar helpt, dan komt het altijd goed."

Sjors Burger

Levensgenieter en gangmaker, Sjors Burger, begon na zijn studies rechten en economie bij Staffing MS, onderdeel van HeadFirst Group, op de afdeling finance. Bijna iedere werkdag rijdt hij met veel enthousiasme en werklust heen-en-weer van Zeeland naar Rotterdam. Dit komt voornamelijk door de afwisseling en uitdagingen in zijn werk, de sfeer binnen de organisatie en zijn collega’s. “Mijn werk kent veel variatie en dat maakt het nooit saai. Als senior MSP consultant finance help ik bijvoorbeeld teamleden om te ontwikkelen. Dit vind ik een leuke taak. Het is mooi om te zien welke stappen zij in een korte tijd maken”, aldus Sjors.

De werkzaamheden van een senior MSP consultant finance, is gericht op de administratie van de MSP-dienstverlening. Volgens Sjors gaat dit net even anders dan standaard facturatie: “Administratie van MSP is vaak iets ingewikkelder. Je dient op de juiste manier banken in en weg te boeken en je hebt naast de gewone boekingen ook met memoriaalboekingen te maken. Daarom is het belangrijk dat je doorzettingsvermogen hebt en flexibel bent. De nauwkeurigheid die daarbij komt kijken, maakt dat er soms meer tijd gaat zitten in werkzaamheden dan je op voorhand ingeschatte. Daarnaast is het van belang dat je van cijfers houdt, anders is het toch wel lastig om echt gevoel te krijgen bij onze werkzaamheden.”

“Flexibel is een breed begrip maar in mijn ogen gaat het erom dat je er voor elkaar bent en niet in hokjes denkt.”

Sjors vertelt dat binnen zijn team ‘samenwerken’ hét codewoord is. “De wil om samen te werken is een must, daarmee breng je elkaar naar een hoger level. Het woord ‘team’ zegt het al: together everyone achieves more. En zo is het ook. Je moet van collega’s op aan kunnen en bent elkaars back-up.” Hij ziet dit ook terug binnen de organisatie: “Een organisatie is teamwork. Daar waar ik kan helpen doe ik dat, en andersom. HeadFirst Group is een organisatie waar we allemaal hard werken, mouwen opstropen en er met elkaar voor gaan. Dat betekent ook dat je de bereidwilligheid hebt om flexibel te zijn. Doordat er veel van je wordt gevraagd en de organisatie met je meedenkt, leer je veel. Als jij het waarmaakt, dan is er ook onvoorwaardelijk vertrouwen.”

“Je bent zo sterk als je zwakste schakel. Als je met elkaar de schouders eronder zet en elkaar helpt, dan komt het altijd goed.”

Tijdens de tijd dat Sjors bij de organisatie werkt heeft hij veel kansen gekregen, die hij altijd met beide handen heeft aanpakt. “Als je laat zien dat je jouw werk goed doet, wordt er met je meegekeken naar nieuwe stappen. Ik kreeg de kans om de rol van senior op mij te nemen binnen het team en dat doe ik met veel plezier. Ik mag mijn teamleden helpen om te leren, zodat zij beter worden in hun werk. Ik hou ervan om anderen uit te dagen in plaats van dat ik het antwoord voorkauw. En ik vind het ook belangrijk dat zij naar mij kritisch zijn. Als ze zelf denken dat iets beter kan, dan stimuleer ik om dat uit te proberen. Ik sta voor alles open”, aldus Sjors. “Ik ben trots op het team dat we hebben en dat we altijd alles met elkaar oplossen. Als er veel werk te verzetten is, dan doen wij dat met elkaar. Ik ben echt van het teamverband. Ik ben immers afhankelijk van de mensen die achter mij staan.”

“Het is belangrijk dat je bij alles wat je doet denkt: waarom doe ik die zo en kan het niet efficiënter. Er zijn altijd verbeteringen.”

Dat Sjors zelf nog niet uitgeleerd is blijkt uit zijn toekomstwens om nog een master  in bijvoorbeeld controlling of accountancy te doen. “Je bent nooit klaar met leren. Dat geldt binnen mijn functie en eigen ontwikkeling. We zijn bijvoorbeeld nu bezig met een aanpassing waardoor we alles digitaliseren, dat is een goede vooruitgang want daardoor is het systeem minder foutgevoelig. Ik hou ervan om kennis op te doen, dat is mijn drive.” Maar naast al deze serieuze zaken, is Sjors ook een gezelligheidsmens. Als het werk gedaan is, is er volgens hem tijd voor humor: “Als je met een glimlach naar werk gaat, ben je tevredener tijdens je werk en behaal je een beter resultaat. Gelukkig wordt dit ook gestimuleerd door de organisatie met leuke uitjes en borrels.”

“Ik hou van het leven en vind gezelligheid heel belangrijk.”

video

Sjors Burger

MSP Consultant Finance

Weten hoe het is om te werken bij HeadFirst Group? Neem contact op met Sjors via onderstaande gegevens:

sjors.burger@staffingms.com
Collega's vertellen