Uitdagend en gezellig teamwork bij Staffing MS

Mariska Schell (44) is sinds vier maanden MSP Consultant Contracting bij Staffing MS (onderdeel van HR-tech dienstverlener HeadFirst Group). “Hier krijg je de kans om te laten zien wat je kunt. Motivatie en de wil om te leren is daarin erg belangrijk. Elk computersysteem is anders, maar je kunt het je eigen maken. Er wordt ook niet gekeken naar waar je vandaan komt, maar naar wie je bent en of je in het team past.” We waren benieuwd hoe ze de eerste periode heeft ervaren, dus we gingen met haar in gesprek.

Wat is jouw achtergrond?

“Hiervoor heb ik voornamelijk administratief werk gedaan, onder andere bij een fitnesscentrum en daarvoor werkte ik bij een crematorium. Dat waren heel verschillende bedrijven, maar bij beide had ik administratieve taken, zoals het plannen van crematies en het regelen van officiële zaken. Dus ik was wel bekend met administratief werk, maar elk bedrijf heeft zo zijn eigen systemen waarmee je opnieuw moet leren werken.”

Hoe verliep de eerste periode?

“De onboarding vond plaats in Hoofddorp. Hier kregen we uitleg over de klanten en de computersystemen. Het was erg leerzaam en daar heb ik ook kennisgemaakt met collega’s die je niet zo vaak persoonlijk spreekt, dus dat vond ik erg leuk. Ik heb voor ik begon al wel een ochtend meegelopen om te zien wat de werkzaamheden precies inhouden. Het leek in het begin misschien overweldigend, zoveel klanten en dan een beknopte uitleg. Maar je leert gaandeweg, vooral met het beantwoorden van telefoontjes leer je het vrij snel!”

Kan je iets vertellen over je werkzaamheden?

“Ik zorg ervoor dat de dossiers compleet zijn die de consultants hebben aangemaakt voor de opdrachten. In mijn geval gaat het om klanten binnen de zorgsector, dus ik moet ervoor zorgen dat de BIG-registraties en KvK-registraties binnen zijn. Daarnaast worden er ook gezondheidsverklaringen gevraagd door verschillende klanten. Ik controleer welke rijksvaccinatieprogramma’s ze hebben doorlopen en welke niet. De dossiers zijn dus wat uitgebreider dan andere klanten. Is het niet compleet, dan neem ik contact op, ofwel met de klant ofwel met de leverancier, afhankelijk van wie mijn contactpersoon is. En dan vraag ik of ze de vereiste documenten willen aanleveren. Misschien herken je het zelf ook wel, waar is je vaccinatieboekje? Het is een leuke uitdaging om alles compleet te krijgen!”

Wat maakt jouw werk nou zo leuk?

“Ik vind mijn collega’s erg leuk en geniet van het werken op kantoor. De gezelligheid en het gemakkelijk naar elkaar toe kunnen lopen maken het leuk. Het kan soms druk zijn aan de telefoon, maar je hebt regelmatig verschillende taken te doen. Dat maakt het afwisselend en leuk. De tijd vliegt echt voorbij. Je mag ook opmerkingen geven over het proces, soms wordt er ook specifiek om een reactie gevraagd, dan kun je een post-it ophangen. Op die manier kan je deelnemen aan het verbeteren van de processen.”

Kan je iets over de collega’s vertellen?

“We hebben een zeer diverse groep collega’s, van verschillende leeftijden, achtergronden en nationaliteiten. Dat maakt het erg leuk en divers. Het is ook laagdrempelig, wat ik fijn vind. Er is ruimte voor grapjes en we hoeven niet allemaal strak in pak te lopen. Op sommige bedrijven is dat misschien anders. Natuurlijk moeten we hier ook netjes zijn, maar er is wel meer vrijheid. Het is ook belangrijk dat we er voor elkaar zijn en elkaar helpen waar mogelijk. Op dit moment ben ik nog niet van plan om vanuit huis te werken, omdat ik het eigenlijk leuker vind om op kantoor te zijn. Ik wil nog zoveel leren en het is fijn om vragen te kunnen stellen en op de hoogte te blijven van wat er speelt. Bovendien hebben we net een vrij nieuwe groep, dus ik vind het juist prettig om op kantoor te zijn.”